Terugkomdag oud-leerlingen, studievoorlichtingen H4,5, V4,5,6 studiekeuzeworkshop vwo 5 en studie informatiemarkt 4 maart 2022

7-3-2022

Vrijdag 4 maart jl. organiseerde het decanaat van het MLG een terugkomdag voor oud-leerlingen om onze huidige bovenbouw leerlingen voorlichting te geven over hun studie, tussenjaar en alle andere leuke zaken van het studentenleven.

Onze vwo 5 leerlingen werden tijdens deze middag ook door RUG studenten begeleid tijdens de studiekeuzeworkshop, in het maken van een plan om te komen tot (straks) een studiekeuze.

Alle havo 4 en 5 en vwo 5 en 6 leerlingen konden 5 voorlichtingsronden kiezen, waarin ze naast oud-leerlingen ook andere studenten en voorlichters tegen kwamen van verschillende hogescholen uit de regio en de Rijks universiteit van Groningen. Het doel van deze middag was voor sommige leerlingen, een eerste kennismaking met het begrip studeren. Hopelijk zijn ze deze dag geïnspireerd zijn geraakt om toekomst plannen te gaan maken en hun referentiekader m.b.t. studeren te verruimen. En voor andere studiekiezers was het een mooi moment om nog wat extra informatie over andere studies te krijgen en te vergelijken. En natuurlijk om zich alvast te verheugen op het studentenleven na het behalen van een havo of vwo diploma.

In het Atrium hadden alle leerlingen toegang tot de “studie informatiemarkt “ hier werden stands bemand door de NHL- Stenden, Hanze Hogeschool, TIO en de RUG algemeen en the University College. Tijdens het 5e uur hadden vwo 4 leerlingen de opdracht om een eerste indruk te krijgen m.b.t. studeren en studiekeuze en daarmee gingen ze fanatiek aan de slag. De standhouders waren zeer onder de indruk van de leuke gesprekken en goede vragen van onze leerlingen. Dit signaal kwam ook vanuit de voorlichtingsronden, leuke, geïnteresseerde en betrokken leerlingen. Ik ben super trots op onze leerlingen en bedank via deze weg nogmaals alle oud-leerlingen en studenten die hun studie verhalen zijn komen delen!

Jeanette Rijswijk Decaan MLG