MLG 2022 CultuurMarathon

28-3-2022

Eindelijk na 2 jaar geen CultuurMarathon te hebben kunnen draaien door de coronamaatregelen, kon op het Montessori Lyceum én het Montessori Vaklyceum de 23e CultuurMarathon van start gaan.  

Dit jaar had de CultuurMarathon ook een BIC tintje. Er was extra aandacht voor Burgerschap, Internationalisering en Cultuur. Dit kwam naar voren in de BIC workshops voor jaar 3 op donderdagochtend of middag en tijdens International Day: op woensdag met workshops verzorgd door vwo 5 leerlingen. Bij deze workshops ging het onder andere over vluchtelingen, cultuur en diversiteit. 

Leerlingen van jaar 1, 2, 3 konden tijdens de CultuurMarathon kiezen uit 160 verschillende workshops op het gebied van cultuur en sport. Vier dagen lang konden zij zich onderdompelen in meerdaagse workshops zoals de workshop geluidstechniek, dj-cursus of project catwalk. Ook konden de leerlingen meedoen aan kortere workshops en kennismaken met bv taekwondo, vilten, chocoladebonbons maken en tekenen met salpeterzuur. De excursies naar Bremen en naar Corpus in Leiden waren ook heel populair en een groot succes. 

Op vrijdag 25 maart kon iedereen genieten van de slotavond, een succesvolle presentatieavond in het atrium van het MLG voor en door alle leerlingen die meededen aan workshops met een presentatie. Zo waren er verschillende filmpjes te zien, optredens van musical voor een dag, rap & rijm, djembé en modeontwerper voor één dag.  

Dank aan alle leerlingen én medewerkers van het MLG en MVL die hebben meegewerkt aan het succes van deze 23ste CultuurMarathon!

 

Team CultuurMarathon