Onze locaties

We hebben twee locaties met een eigen sfeer. Brugklassers gaan naar ons sfeervolle gebouw in Helpman.

De locatie aan de Helper Brink is niet te groot, dus voor onderbouwleerlingen prettig en overzichtelijk. Vanaf schooljaar 2017 - 2018 brengen onze leerlingen hier de eerste vier jaar van hun schoolloopbaan door. Leerlingen die dit schooljaar in jaar 4 op de Kerklaan in Haren zitten, zullen daar ook hun eindexamen doen. Op termijn is het de bedoeling om alle montessoriklassen te huisvesten op het gebouw aan de Helper Brink. Alle leerlingen die nu worden aangenomen voor schooljaar 2017 - 2018 zullen op de Helper Brink eindexamen havo en atheneum doen.

Helper Brink, Groningen

Onze locatie Helper Brink is een sfeervol gebouw waar onderbouwleerlingen zich veilig en op hun gemak voelen met elkaar. Ze krijgen hier les volgens onze Montessorionderwijsvisie. We hebben de school hierop ingericht. Zo is er ruimte voor  een doorlopende expositie van werkstukken van leerlingen. Ook beschikken we over een moderne mediatheek. Vanaf medio april 2017 tot de zomervakantie zal de locatie Helper Brink grondig vernieuwd en gerenoveerd worden.

Kerklaan, Haren

Vanaf het begin van het schooljaar 2015-2016 is een nieuw schoolgebouw aan de Kerklaan in Haren geopend. We delen dit schoolgebouw met de bovenbouwleerlingen en Atheneum+-leerlingen van het Harens Lyceum. Onze bovenbouwleerlingen krijgen ook hier les volgens de principes van het Montessorionderwijs. Op termijn zullen de bovenbouwklassen van het MLG hier gefaseerd weggaan en onderwijs krijgen aan de Helper Brink.

afbeelding afbeelding