Onze niveaus

We delen leerlingen in op basis van het advies van de basisschool. Leerlingen kunnen bij ons tl-havo xl,havo- en atheneum-onderwijs volgen.

TL/Havo xl

Leerlingen met een tl+- of havo/tl-advies hoeven niet meteen te kiezen voor vmbo tl of havo. De eerste twee jaar zitten ze samen in een tl/havo xl-klas. Aan het einde van klas 2 wordt bepaald op welk niveau de leerlingen doorgaan naar de derde klas: vmbo tl of havo.

Leerlingen die doorgaan naar havo-3 blijven op de Helper Brink. Leerlingen die voor vmbo tl kiezen, stappen over naar het Montessori Vaklyceum aan de Vondellaan waar ze hun tl-diploma halen. Daarmee kunnen ze doorstromen naar het mbo of naar havo 4. Door heel gericht aan een route richting het havodiploma te werken, is de overstap van tl naar havo gemakkelijker. Zo volgen de leerlingen in tl-klas 4 extra havo-modules wiskunde, Engels in Nederlands in tl-klas 4 en is er veel aandacht voor studievaardigheden en werkhouding.

Havo

Dit niveau is voor leerlingen met een havo-profiel.

Atheneum/havo

Dit is het niveau van atheneumleerlingen en het niveau van havoleerlingen met een plusprofiel. Dit houdt in dat deze leerlingen volgens de tweejaarlijkse toetsen van het cito op de basisschool bovengemiddeld scoren op begrijpend lezen en rekenen. Deze leerlingen zitten samen in een zogenaamde dakpanklas. De lessen en toetsen zijn op atheneum-niveau. Aan het einde van de tweede klas bepalen de scores van de leerlingen of ze doorgaan op de havo of het atheneum.

Atheneum

Atheneumleerlingen die extra uitdaging nodig hebben krijgen bij ons een verzwaard programma op atheneum-niveau. Zo volgen ze verzwaard vakonderwijs, Cambridge Engels en denklessen.

afbeelding afbeelding